Break the cycle! Support spay & neutering of dogs on Curacao!

from € 30.000 (12%)

Op Curacao is een groot zwerfhondenprobleem, een van de voornaamste oorzaken hiervan is dat er te weinig honden worden gesteriliseerd/gecastreerd en hierdoor elk jaar te veel pups worden geboren, die onder meer in dozen langs de kant van de weg worden achtergelaten.

Aangezien een vrouwtjes hond gemiddeld elke 6 mnd loops wordt vanaf dat ze een half jaar is, loopt ze de kans elke 6 maand 6-12 pups te krijgen. Het is goed voor te stellen hoeveel honden dat in korte tijd oplevert en hoe snel dit escaleert in tientallen honden, die in korte tijd geboren worden. Dit levert al snel grote problemen op, zeker als de hond niet wordt gesteriliseerd en de pups vervolgens ook weer nestjes krijgen. De dieren moeten gevoerd worden, worden al snel als teveel ervaren en vervolgens ziet men ze liever vertrekken dan blijven. Helaas gaat dit vaak ten koste van de honden, krijgen ze te weinig eten en/of eindigen ze op straat of leven ze een leven van puppy's krijgen ronde na ronde vanaf 6 maanden oud. 

We moeten dit stoppen en de cirkel doorbreken!

We willen dit probleem dan ook bij de bron aanpakken en meer honden steriliseren, waardoor de dieren die er al zijn meer kans hebben op een kwalitatief beter leven. 

Een sterilisatie van een hond kost gemiddeld 50 euro, dus met 30.000 euro kunnen we 600 honden steriliseren en verschil maken!

We richten ons hierbij op honden die op straat leven en daardoor grote kans hebben om zwanger te worden, maar ook op honden bij mensen thuis waar de middelen ontbreken om ze naar de dierenarts te brengen of om de sterilisatie te betalen. 

Als stichting zetten wij ons graag in om naast ons "normale" rescue werk, honden weg te brengen om ze te laten steriliseren. We praten elke dag met mensen in de wijken om te vragen of de dieren gesteriliseerd mogen worden en wat sterilisatie inhoudt. Ook weten mensen ons intussen zelf te vinden! We vinden dat een positieve ontwikkeling en juichen het toe dat mensen zelf hulp zoeken en graag hun dieren willen laten steriliseren. Hierdoor hebben we goede hoop samen het aantal zwerfdieren verder omlaag te kunnen brengen en het zwerfdierenprobleem te verminderen. 

Helpt u mee en denkt u ook dat sterilisatie de oplossing is?

Indien u doneert aan dit project wordt het gedoneerde bedrag uitsluitend gebruikt voor een broodnodige sterilisatie van een hond op Curacao en helpt u direct mee om meer pups en zwerfdieren te voorkomen. 

Wij danken u hartelijk voor uw donatie en uw steun aan de hondjes van Curacao!

KLUIVERT DOG RESCUE CENTER

 

Kluivert Dog Rescue Center

kluivertrescuecenter@gmail.com

View all
04-10-2019 | 13:25
25-09-2019 | 19:01 To: Run for dogs!
24-09-2019 | 10:38 To: Run for dogs! Thanks voor regelen!
23-09-2019 | 09:31 To: Run for dogs!
22-09-2019 | 17:13 To: Run for dogs!