Over ons

Hoe is het begonnen?

Op het eerste gezicht lijkt Curaçao een oase van kleuren, mooie stranden en alleen maar lekker weer. Toch is er ook een andere kant van Curaçao. Op de straten leven duizenden honden in extreem treurige omstandigheden. Zo hebben ze geen eten, geen drinken, geen liefde en zitten ze onder de vlooien en karpatten. Hoewel er veel geweldige stichtingen zijn die het hondenleed  op Curacao bestrijden zijn is het grote probleem dat er gewoon te weinig ruimte is om alle honden op te vangen. De huidige opvanglocaties zitten overvol en dagelijks worden er weer tientallen puppies geboren. De stichtingen op Curaçao werken keihard maar het is dweilen met de kraan open.

Wie zijn we?

Rossana Kluivert zet zich al meer dan tien jaar in om het hondenleed op de wereld te bestrijden. Van kleins af aan is ze een enorme hondenliefhebber en ze vindt het echt verschrikkelijk om de slechte leefomstandigheden van honden over de hele wereld te zien. Het is haar droom om dit probleem grootschalig aan te pakken. 

In haar eentje is dit probleem niet op te lossen. Samen met familie, vrienden, kennisen en vrijwilligers heeft Rossana  nu het Kluivert Dog Rescue Center opgezet. Op het terrein wonen twee gezinnen die samen met vele vrijwilligers de honden dagelijks verzorgen en het terrein onderhouden. We zijn een stichting zonder winstoogmerk en daardoor grotendeels afhankelijk van donaties en nalatenschappen. 

Wat doen we?

Het Kluivert Dog Rescue Center heeft een aantal speerpunten:

  • Sterilisatie: Dmv sterilisatie dringen we het zwerfhonden probleem terug op de lange termijn.
  • Educatie: Jong geleerd is oud gedaan. Ons doel is om inwoners en vooral de jeugd bewust te maken van het feit dat een hond een verantwoordelijkheid is en een familielid waar je veel liefde van krijgt maar die ook veel liefde nodig heeft.
  • Opvangen: De honden die er slecht aan toen zijn moeten worden opgevangen en worden verzorgd. Op het Kluivert Dog Rescue Center is een operatiekamer aanwezig voor spoedoperaties en sterilisaties.
  • Adoptie: Op het eiland zijn veel honden die geen thuis hebben. We zoeken een nieuw thuis voor ze waar zij een nieuw, liefdevol en fijn leven mogen leiden.