Zij verdienen beter!

This is the fundraising page of Nicoline & Arjen de Groot
Qr
from € 500 (81%)

Wij zijn zojuist terug van onze vakantie in Curaçao. Het is een heel mooi eiland met geweldige mensen en mooie stranden, goed eten, en nog zo veel meer. Helaas is er echter ook een keerzijde; straat honden. Sommige leven rondom/bij de lokale Toko’s, deze hebben het niet slecht en vinden hun weg door de dag en krijgen wat eten en drinken van de mensen. Er is echter ook een andere groep welke rondzwerft door de natuur en dus geen voedselbron of nog belangrijker “vers” water kan vinden.
Doordat mensen de honden niet zo behandelen zoals wij een hond behandelen, lijden sommige van hen enorm. Dit alles heeft allemaal te maken met educatie en gedrag dat deel is van een cultuur. Ook speelt armoede een rol; mensen hebben geen keuze en wij hebben letterlijk gezien dat een zwangere hond uit een auto wordt gezet en de baas wegrijd (waarschijnlijk geen geld voor onderhoud/ dierenarts etc.). Tevens is er geen echte regelgeving dus handhaving is er al helemaal niet.
Zoals jullie zullen begrijpen hebben honden een dierlijk instinct dus als er een vrouwtje loops is wordt ze gedekt. Vervolgens brengt ze puppy’s ter wereld op een plaats waar geen voedsel et cetera voorhanden is. Dat betekent dat de pups dood langs de kant van de weg liggen (gedumpt in plastic zakken door de “baas”) of gewoon sterven doordat de moeder al een straathond is maar niet voor haar pups kan zorgen.
Wij vonden dat we hier iets mee moesten als honden liefhebbers.
Tijdens onze vakantie zijn we bij het Kluivert Dog Rescue Center Curaçao geweest (2 maal). De mensen die dit project leiden zijn met hart en ziel al 10 jaar bezig om een verandering teweeg te brengen. Zij leven zelf in een zeecontainer bij de honden om een beeld te geven. Misschien denken velen van jullie nu; Kluivert is een “rijke” naam en waarom lost de familie het zelf niet even zelf op. HIER zit nu juist de reden waarom we jullie benaderen. De familie Kluivert heeft hun naam en netwerk verbonden aan de Stichting om een lang termijn visie te realiseren. Het probleem dient namelijk breed erkend en aangepakt te worden. We hebben op Curaçao met wat lokale mensen gesproken en ook zij stellen dat er inderdaad een probleem is en dat “men” dat moet oplossen.
De stichting heeft een verschillende taken die ze willen uitvoeren om het probleem aan te pakken. Dit probleem zoals vermeld is groots en dus niet “even op te lossen”. Dat betekent dat ze loslopende honden vangen en steriliseren/castreren. Dit om de voortplanting te stoppen. De honden rondom de Toko’s gaan gewoon terug. De honden welke verwaarloosd zijn etc. worden opgevangen, kunnen herstellen, socialiseren en eventueel ter adoptie aangeboden.
Het is ontzettend indrukwekkend als je ziet hoe honden die net van straat zijn gehaald met een gebroken poot, ingesmeerd met teer (vanwege vlooien), zwaar ondervoed nog steeds staan te kwispelen bij het zien van mensen. We hebben echter ook pups gekend die 2 dagen laten waren overleden.
Waarom deze lang brief. We vinden dat we er iets mee moesten zoals vermeld. Wij hebben op 25 November 2018 de Curaçao KLM Marathon en de 10 kilometer gelopen. Arjen de hele marathon en Nicoline de 10 KM met als doel zoveel als mogelijk donaties voor deze hondjes te gaan ophalen. Het was erg zwaar gezien de luchtvochtigheid en hitte, maar dat is maar even. We hebben deze prestatie aan het evenement gekoppeld waardoor er hopelijk kleine bijdrages worden gegeven waardoor de mensen in Curaçao hun vrijwilligers werk kunnen blijven voortzetten….
Hierdoor kunnen er in de toekomst meerdere hondjes geholpen gaan worden en misschien ook wel een liefdevol tehuis gaan krijgen zoals onze eigen hondjes Semmie & Teddy of gewoon hun eigen weg vinden zonder telkens voor pups te moeten zorgen etc.

Alvast super bedankt voor al jullie donaties!
Het maakt niet uit wat voor bedrag. Iedere euro is er eentje dichterbij voor een redding van een hondje en het voorkomen van toekomstige uitbreiding.
Liefs Nicoline en Arjen

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
17-12-2018 | 19:17
03-12-2018 | 21:29
03-12-2018 | 21:29
02-12-2018 | 19:12 Super initiatief! Ook namens Bikkel...🐶
02-12-2018 | 15:19